flying

Contact

Studio ELVI
Sumatrastraat 265
2585 CR Den Haag
+31 6 169 287 58
ellen@studio-elvi.nl
www.studio-elvi.nl
KvK 27346720, Den Haag
IBAN NL21 KNAB 0209 772 697

Workshops in 2018

Body Awareness

Een slechte lichaamshouding en verkeerde bewegingsgewoonten zijn de oorzaak van veel rug- en andere lichamelijke klachten. Je houding en bewegingsgedrag verander je echter niet zomaar.
In deze serie workshops, die een aantal keren per jaar zal worden aangeboden waarin we werken met verschillende thema’s, leer je door zelfonderzoek je meer gewaar te zijn van je lichaam en beweegpatronen. Hierdoor verander je je houding van binnenuit. Een verkeerde houding wordt beïnvloed door voorkeurspatronen en emotionele factoren. Om die houding te verbeteren moeten we onze fysieke eigenschappen en zelfexpressie – de basis van de manier waarop we zitten, staan en bewegen – onderzoeken. In deze workshop gaan we dat onderzoek aan door gerichte oefeningen. Je zal je meer bewust worden van hoe je staat, loopt etc. en je motiveren tot een betere houding.

Omgekeerde houdingen

In deze workshop onderzoeken we de omgekeerde houdingen, denk aan hoofdstand en handstand. Dit betekent niet dat je deze houdingen al moet kunnen beheersen om mee te doen. Het onderzoek en hoe de houdingen zijn opgebouwd staan centraal. Ervaar de wereld op zijn kop.

Armbalans

In deze workshop besteden we met name aandacht aan die asanas waarbij je je gewicht draagt op de handen. Denk aan Bakasana, Bhujapidasana, Astavakrasana, Koundinyasana etc. Laat het weten als je een specifieke houding aan bod wilt laten komen in deze workshop.

Hoofdstandbankje

Deze workshop staat in het teken van het hoofdstandbankje een belangrijke tool binnen de critical alignment yoga. Samen gaan we het onderzoek aan ieder binnen zijn eigen mogelijkheden. Misschien heb je behoefte aan wat meer aansturing om op de juiste wijze op te springen en te staan of ben je toe aan het uitvoeren van wat meer bewegingen en werken we toe naar wat complexere houdingen.

Duo Yoga

Duo Yoga is dubbel plezier. In deze workshop ga je samen yoga asanas uitvoeren. Je zult gaan ervaren dat je in de houdingen meer kunt gaan loslaten omdat de ander je ondersteunt of dat je meer kracht ontwikkelt omdat je samen een houding uitvoert. Leer te vertrouwen op elkaar, ervaar en respecteer je eigen en elkaars lichamelijke capaciteiten en beperkingen, voel de verbinding en heb vooral heel veel plezier. Deze workshop is voor iedereen met of zonder yoga ervaring, singles, koppels, vrienden, collega’s. Je kunt je samen opgeven maar ook alleen. Voor een partner wordt dan gezorgd.

AcroYoga

AcroYoga combineert yoga met massage en acrobatiek. Je leert iemand dragen en je leert gedragen te worden. AcroYoga gaat om loslaten en vertrouwen. In de AcroYoga workshops leer je de beginselen van het vliegen. Door te werken met een partner maak je niet alleen verbinding met je eigen lichaam maar maak je ook verbinding met de ander. Het werken vanuit een goede alignment, het ontspannen en het opbouwen van kracht is niet anders dan in andere yogavormen.

Je hoeft voor AcroYoga niet heel sterk of lenig te zijn. Wel word je uitgedaagd je grenzen te verleggen. Het dragen van iemand of gedragen worden is een bijzondere ervaring. Je hebt geen partner nodig om mee te doen.

Kosten: 15 Euro of een stempel van je CAY leskaart
Vooraf aanmelden via e-mail of de inschrijflijst in de studio is noodzakelijk.
Na betaling van het lesgeld ben je verzekerd van deelname.
Restitutie van betaalde bedragen is niet mogelijk.