9687DA03-9D1A-4FFA-9874-846AFC064F0B

Contact

Studio ELVI
Sumatrastraat 265
2585 CR Den Haag
+31 6 169 287 58
ellen@studio-elvi.nl
www.studio-elvi.nl
KvK 27346720, Den Haag
IBAN NL21 KNAB 0209 772 697

studio ELVI

Enkele jaren na mijn studie Psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden heb ik in 2004 de opleiding Fysiotherapie aan de Leidse Hogeschool afgerond.

Vervolgens ben ik werkzaam geweest binnen verschillende praktijken. Sinds 2007 ben ik werkzaam als vrijgevestigde fysiotherapeute.

Fysiotherapie is continu in ontwikkeling. Door middel van cursussen en nascholing blijf ik mij dan ook steeds verder ontwikkelen. Zo heb ik bijvoorbeeld de cursussen “Mulligan Concept”, “Feldenkrais Methode” en “Natural Movement and Physiotherapy” gevolgd. De cursus “Mindfulness Training bij patiënten met stress en/of chronische pijn” sloot goed aan op mijn vooropleidingen (fysiotherapie en psychologie) en interesses (yoga en meditatie).

Door mijn eigen yogabeoefening ontstond vanuit mijn fysiotherapeutische achtergrond de interesse naar een vorm van yoga die ook therapeutisch kan worden ingezet en de yoga verbindt met medisch denken, meditatieve stromingen en psychologie. Deze heb ik gevonden in de Critical Alignment Yoga. Bij Kina Broekmans volgde ik 3 verdiepingsjaren Critical Alignment Yoga. Bij Gert van Leeuwen volgde ik de 4 level training Critical Alignment Yoga en de 3 level training Lesgeven in Critical Alignment Yoga en de opleiding tot CAT-therapeut.

Door een yoga intensive bij Donna Farhi kwam ik in aanraking met Yoga Nidra. Hierdoor geïnspireerd ben ik in 2016 gestart met de iRest (integrative restoration) yoga nidra training bij James Reeves. Een wetenschappelijk goed onderbouwde methode voor diepe ontspanning en meditatief onderzoek.

Naast CAY beoefen ik met veel plezier AcroYoga. Een speelse vorm van yoga die yoga combineert met massage en acrobatiek. Bij Jason Nemer volgde ik de Elemental Immersion.

Na enkele jaren les te hebben gegeven vanuit mijn Fysiotherapiepraktijk – FYSIYO heb ik de keuze gemaakt om mij meer op Yoga en Yoga Therapie te gaan richten en opende studio ELVI in augustus 2014 haar deuren.

STUDIO ELVI is gelokaliseerd in een voormalig koetshuisje gelegen in een rustig hofje in de Archipelbuurt van Den Haag.

yogastudio den haag critical alignment yoga

Ik ben aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), BIG-geregistreerd en sta ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR). In het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie zijn fysiotherapeuten opgenomen die voldoen aan de door het KNGF gestelde kwaliteitseisen.