studio ELVI

Contact

studio ELVI
Sumatrastraat 265
2585 CR Den Haag
+31 6 169 287 58
ellen@studio-elvi.nl
www.studio-elvi.nl
KvK 27346720, Den Haag
IBAN NL21 KNAB 0209 772 697 (yoga)
IBAN NL77 KNAB 0257 262 695 (therapie)

Behandelmethoden

Informeren, begeleiden en adviseren
Het is belangrijk, dat u geïnformeerd wordt over wat uw klacht precies inhoudt en welke invloed u er zelf op kunt uitoefenen. In overleg met u wordt een behandelplan opgesteld om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen.

Manuele technieken
Dit zijn technieken, die direct worden uitgevoerd op het lichaam. Hiervoor zijn veel mogelijkheden, zoals rekkingen, tracties, passieve en actieve mobilisaties en massage. Het doel hiervan is bijvoorbeeld pijnvermindering of het verbeteren van de beweeglijkheid, doorbloeding of spierkracht.

Oefentherapie
Een belangrijk onderdeel van de behandelingen is de actieve oefentherapie. In de praktijk leert u de oefeningen waarmee u thuis verder aan de slag gaat. Er kan hierbij gebruik worden gemaakt van eenvoudige materialen, zoals stokken, elastiek, gewichten, handdoek enz. Voor bijna alle klachten geldt, dat u huiswerk mee krijgt voor een optimaal en vooral langdurig resultaat.

Mulligan Concept
Dit concept, ontwikkeld door Brian Mulligan, bestaat uit mobilisatietechnieken waarbij bijna alle mechanische getinte klachten rechtstreeks vanuit de probleembeweging worden aangepakt. De therapeut voert hierbij een passieve correctie uit waarbij tegelijkertijd van de patiënt een actieve beweging wordt gevraagd. Door middel van deze technieken wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen.

Medical Taping Concept
Het toepassingsgebied van Medical Taping, waarbij gebruik gemaakt wordt van een elastische tape die de beweging niet beperkt maar juist het lichaamseigen herstelproces activeert, is breed. Denk hierbij aan:
• nabehandeling van blessures
• reduceren van ontstekingen of vochtophopingen
• houdingscorrecties
• behandeling van klachten door overbelasting zoals CANS,   tenniselleboog of golfelleboog
• neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn

Ontspanningstherapie/ Autogene Training/ Yoga Nidra
Door middel van oefeningen waarbij aandacht, voorstelling, houding, beweging en ademhaling een rol spelen komt er weer controle over het eigen lichaam en wordt onnodige spanning verminderd. Dit leidt tot een verbetering van het eigen functioneren, een verhoging van welbevinden en kwaliteit van leven.
Autogene training kan bijdragen aan de verbetering van:
• hyperventilatieklachten
• stress
• faalangst
• hoofdpijnklachten
• slaapstoornissen
• concentratieproblemen
• psychosomatische klachten
• nervositeit

Critical Alignment Yoga en Yogatherapie
In de yoga wordt onder andere gebruik gemaakt van lichaamshoudingen en bewegingen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Deze zijn ook toepasbaar als onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling. Daarnaast kunt u bij studio ELVI terecht voor yogalessen in groepsverband of individueel.

Mindfulness
Mindfulness staat voor een manier van leven waarbij je opener, aandachtiger en bewuster in het leven staat. Elementen uit de mindfulness kunnen bij patiënten met chronische pijn en stress worden ingezet als onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling.